Mercedes blijft vrezen dat technisch probleem de titelstrijd beslist

15 november 2016 — De titelstrijd tussen Nico Rosberg en Lewis Hamilton zal pas tijdens de laatste race in Abu Dhabi beslist worden. Bij Mercedes vrezen ze nog steeds dat een technisch probleem bij één van beide wagens de titelstrijd zal beslissen.


Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff blikt uitermate tevreden terug op de GP van Brazilië. Een dubbeloverwinning behalen onder dergelijke moeilijke omstandigheden overtrof zijn stoutste verwachtingen. Tegelijkertijd blijven ze er bij Mercedes voor vrezen dat de titelstrijd door een technisch probleem beslist wordt.

“Net zoals Bernie het steeds wenste zal de titelstrijd tijdens de laatste race in Abu Dhabi beslist worden,” aldus Toto Wolff. “De kloof bedraagt twaalf punten dus ze gaan het op de baan moeten beslissen.”

“Wij moeten hen gewoonweg twee wagens geven waarmee ze het op de baan kunnen uitvechten. Mijn grootste nachtmerrie zou een technisch probleem zijn.”

Toto Wolff blikte ook terug op de race in Brazilië. Volgens de motorsportbaas van Mercedes is het ongelooflijk dat beide rijders op de eerste twee plaatsen eindigden.

“Onder deze omstandigheden kan je niet echt een een-twee verwachten, dat is echt een opmerkelijk resultaat. Het waren zo’n ongelooflijk moeilijke omstandigheden om in te rijden. Ik ben dan ook enorm blij met dit resultaat. Lewis reed een foutloze race en we kregen ook nog eens een dubbeloverwinning. Dit is misschien wel het beste resultaat van het seizoen.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België