Mercedes bouwt haar belang in Aston Martin op tot 20 procent

28 oktober 2020 — Mercedes-Benz verhoogt haar aandeel in Aston Martin tot twintig procent. Dit maakt deel uit van een herstelplan voor de Britse autobouwer die moeite heeft om het hoofd boven water te houden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin (@astonmartinlagonda) op

De relatie tussen Mercedes en Aston Martin is niet nieuw, het Duitse bedrijf had al vijf procent van de aandelen in handen en verhoogt nu stapsgewijs haar betrokkenheid tot twintig procent.

De deal wordt omschreven als een “strategisch technologische overeenkomst’ en komt er een paar maanden nadat Racing Point-eigenaar Lawrence Stroll een meerderheidsbelang nam in Aston Martin.

De overeenkomst houdt onder andere in dat Mercedes haar technologie voor elektrische wagens ter beschikking zal stellen van Aston Martin.

Lawrence Stroll is alvast opgetogen over de nauwere samenwerking tussen Aston Martin en Mercedes.

”Dit is een kantelmoment voor Aston Martin. Het is het resultaat van zes maanden van enorme inspanningen om het bedrijf te positioneren voor succes om de enorme en opwindende kans die voor ons ligt te grijpen.”

Wolf-Dieter Kurz, hoofd productstrategie bij Mercedes-Benz Cars, verwoordt het als volgt.

“Met dit nieuwe, uitgebreide partnerschap kunnen we Aston Martin toegang geven tot nieuwe geavanceerde aandrijf- en software technologieën en -componenten, waaronder hybride en elektrische aandrijfsystemen van de volgende generatie”.

Aston Martin heeft als doel om tegen 2025 een jaarlijkse omzet van twee miljard pond te draaien en ze willen jaarlijks zo’n tienduizend auto’s verkopen. Vorig jaar wist het automerk van James Bond zo’n een vijfduizend auto’s aan de man te brengen.

Geschreven door Tom Schots

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België