Mercedes controleerde 1200 onderdelen na crash van Hamilton en Rosberg

20 mei 2016 — Het Mercedes F1 team heeft de voorbije dagen maar liefst zo'n 1200 onderdelen van de wagens van Nico Rosberg en Lewis Hamilton geïnspecteerd nadat beide rijders tijdens de GP van Spanje crashten.


De inspectie is noodzakelijk om er voor te zorgen dat de wagens opnieuw veilig de baan op kunnen in Monaco. Bijkomend nadeel voor Mercedes is dat de eerste oefensessies voor de GP van Monaco reeds op donderdag in plaats van vrijdag plaatsvinden, wat de renstal dus een dag minder de tijd geeft om de wagens opnieuw klaar te krijgen.

Bij Mercedes werden dan ook overuren gedraaid om de wagens aan een grondige inspectie te onderwerpen en opnieuw in elkaar te steken.

“Gelukkig gebeuren zo’n incidenten zeer zelden bij ons maar wanneer ze gebeuren hebben we een goede werkwijze om erdoor te geraken,” aldus Rob Thomas van het Mercedes F1 team. “Toen de wagens terug in de garage op het circuit waren begonnen heel wat analyses. Er werden heel wat telefoontjes gedaan en we kregen vervolgens een soort een quarantaine-lijst.”

“Het was vervolgens onze eerste prioriteit om er voor te zorgen dat de wagen opnieuw veilig was om mee te rijden. De quarantaine-lijst bevat al de onderdelen die verdacht zijn. Op de lijst stonden ongeveer 1200 onderdelen die naar ons terugkeerden en beschadigd waren of verder geanalyseerd moesten worden.”

Mercedes inspecteerde al de onderdelen in minder dan 24 uur tijd zodat het zich een beeld kon vormen welke onderdelen probleemloos opnieuw gebruikt konden worden en welke onderdelen vervangen moesten worden. Vervolgens kon de renstal bij haar leveranciers nieuwe onderdelen bestellen.

Of hoe de crash van twee F1-bolides naast puntenverlies en financiële schade plots ook voor een logistieke nachtmerrie zorgt ...

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België