Mercedes: “De strijd is nog maar net begonnen, Ferrari zal in Bahrein terugslaan”

26 maart 2019 — Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff kon het nieuwe F1-seizoen voor Mercedes niet beter beginnen, al blijft hij met beide voeten op de grond en verwacht hij dat Ferrari komend weekend in Bahrein zal terugslaan.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

In Australië behaalde Mercedes met Bottas en Hamilton op de plaatsen een en twee meteen een dubbeloverwinning, dit terwijl Ferrari als grote favoriet het raceweekend in ging. Bovendien veroverde Bottas met zijn snelste ronde nog een extra wk-punt.

“44 punten, het maximaal aantal punten tijdens het eerste raceweekend behalen, was een fantastisch resultaat. We hadden niet kunnen hopen op een betere start van het seizoen,” aldus Toto Wolff.

“De strijd is echter nog maar pas begonnen. Ferrari zal alles in het werk stellen om terug te vechten en Melbourne heeft aangetoond dat ook Red Bull zich in de strijd mengt.”

Mercedes is dan ook op haar hoede. De renstal is nog steeds bevreesd voor wat Ferrari tijdens de F1-wintertests in Barcelona liet zien en verwacht dat de Scuderia in Bahrein stevig zal terugvechten.

“We hebben het potentieel van Ferrari haar pakket in Barcelona gezien, we verwachten dan ook dat ze in Bahrein opnieuw sterk zullen zijn met Red Bull dat ook goed zal zijn.”

“Na de test in Barcelona dachten we dat wij de uitdagers waren. Wat het resultaat in Melbourne ook was, wij hebben het idee dat er op dat vlak niets veranderd is. Een race bepaalt de pikorde voor de rest van het seizoen niet,” besloot de motorsportbaas van Mercedes.

Hou het veilig: Shop online en steun F1journaal.be!!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België