Mercedes: “De strijd met Ferrari zal in Bahrein erg ‘close’ zijn”

29 maart 2016 — Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff zal de strijd tussen Mercedes en Ferrari in Bahrein nog 'closer' zijn dan in Australië.


In Australië zag het er even naar uit dat Ferrari richting de overwinning zou rijden. Vettel en Raikkonen verschalkten Hamilton en Rosberg bij de start en nadien bouwde Vettel een kloofje uit. De rode vlag zorgde er echter voor dat alles opnieuw bij elkaar kwam.

Vettel stond vervolgens op een andere bandenstrategie. De Duitser was tijdens het einde van de race wel een stuk sneller dan Rosberg en Hamilton maar de kloof was te groot om aanspraak te kunnen maken op de overwinning.

Ook in Bahrein verwacht Toto Wolff een mooie strijd tussen Mercedes en Ferrari. Volgens de motorsportbaas van Mercedes zal die strijd intenser en ‘closer’ zijn dan in Melbourne.

“We kenden een solide start van het nieuwe seizoen,” aldus Toto Wolff. “We hadden dan wel voorsprong in Melbourne, toch was het close genoeg om er eventueel voor te zorgen dat we niet zouden winnen, zeker door de slechte starts had dat het geval kunnen zijn. Bahrein is een circuit dat Ferrari zou moeten liggen. We verwachten dan ook dat het verschil kleiner zal zijn en dat het dit weekend zeer ‘close’ wordt.”

Opvallend is ook dat Mercedes en Ferrari voor de race in Bahrein een enigszins verschillende bandenkeuze gemaakt hebben (Lees: Pirelli onthult bandenkeuzes voor Bahrein: Ferrari kiest andere banden dan Mercedes). Dat kan uiteraard erg belangrijk zijn tijdens het verloop van het raceweekend, dat beseft ook Toto Wolff.

“Na een succesvol debuut van het nieuwe bandenreglement kunnen we nu een interessante strijd op strategisch vlak verwachten tijdens de race. Er is dus voldoende om naar uit te kijken,” blikt de Mercedes-motorsportbaas vooruit naar het raceweekend in Bahrein.

Profiteer van grote kortingen tijdens Black Friday !!!

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België