logo
 

Mercedes: “Dit is de laatste waarschuwing voor Hamilton en Rosberg”

07 juli 2016 — Tijdens een meeting bij Mercedes werden er onderling nieuwe regels vastgelegd om een herhaling van incidenten zoals in Spanje en Oostenrijk te vermijden. Volgens Mercedes-motorsportbaas is het een laatste waarschuwing voor beide rijders.


“Dit is de laatste waarschuwing,” aldus Toto Wolff, de motorsportbaas van Mercedes, zonder daarbij verder in detail te gaan over wat er exact was afgesproken met Hamilton en Rosberg.

“Ik kan niet in detail gaan omdat het te vergelijken valt met contractuele details. We praten hier over mogelijke sportieve en financiële gevolgen.”

Volgens Toto Wolff ligt het voor de hand dat een racepiloot zijn tegenstander ten koste van alles wil inhalen, al moet dat volgens Toto Wolff wel op een faire en ordentelijke manier gebeuren, en uiteraard ook zonder het team schade te berokkenen.

“Je weet waartoe een rijder opgeleid is en wat belangrijk voor hem is. Het is dan ook duidelijk wat er zou gebeuren, wat bovendien volledig in hun handen ligt. Het is iets dat ook voor hun eigen campagne een negatief effect zou hebben.”

Wanneer Toto Wolff nogmaals te horen kreeg dat het een ‘mission impossible’ was om te vermijden dat Rosberg en Hamilton opnieuw met elkaar in aanrijding zouden komen op de baan, antwoordde Toto Wolff als volgt:

“Indien het ‘mission impossible’ zou zijn dan zouden we geen ‘clean’ racen zien en zou iedere inhaalpoging resulteren in contact. Er is ‘clean’ racen en er is ‘fantastisch’ racen, proberen je tegenstander voorbij te steken en slimmer te zijn dan hem zonder dat je daarbij contact maakt.”

“Het kan je eigen race ernstig benadelen dus ik denk dat, zeker gezien de vaardigheden waarover ze allebei beschikken, dat ‘clean’ racen mogelijk is,” besluit Toto Wolff.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België