Mercedes ‘doelbewust’ amper in beeld tijdens GP van Japan?

27 september 2015 — We kregen de wagens van Mercedes opvallend weinig in beeld dit raceweekend. Complottheorieën beweren dat Bernie Ecclestone daarachter steekt ...


Lewis Hamilton kregen we tijdens de GP van Japan amper te zien. De Brit was op de start, een pitstop en de finish na amper in beeld. Ook teamgenoot Nico Rosberg kregen we niet veel in beeld te zien. We kregen Rosberg alleen maar te zien toen hij een inhaalmanoeuvre deed of toevallig in beeld kwam terwijl de camera’s andere wagens in beeld namen.

Het deed de wenkbrauwen fronsen bij heel wat tv-kijkers, niet alleen in Duitsland, maar ook bijvoorbeeld bij Sky Sports, waar heel wat fans hun beklag deden. Sky Sports excuseerde zich zelfs bij haar kijkers en liet weten dat het zelf geen invloed heeft op de tv-beelden van de zogenaamde ‘world feed’.

Uiteraard valt het te begrijpen dat de regisseur wat meer gevechten in het midden van het rijdersveld opzoekt, aangezien constant een Mercedes vooraan in beeld nemen redelijk saai is voor de tv-kijkers. Tijdens het raceweekend in japan was het echter opvallend hoe weinig Mercedes in beeld kwam. Zelfs tijdens de kwalificatie kwamen Hamilton en Rosberg nauwelijks in beeld.

Het doet uiteraard complottheorieën ontstaan, waarbij vooral aan Bernie Ecclestone wordt gedacht. Volgens sommigen zou de F1-baas de opdracht gegeven hebben om de Mercedes-wagens zo weinig mogelijk in beeld te nemen omdat Mercedes geen motoren aan Red Bull wil leveren. Ecclestone vreest dat daardoor met Red Bull en Toro Rosso ineens twee F1-teams van de startgrid kunnen verdwijnen. Red Bull en Toro Rosso kunnen nu immers alleen nog maar bij Ferrari terecht voor motoren, al lijken die onderhandelingen ook niet van een leien dakje te lopen.

Bij Mercedes zijn ze zelf verbaasd over het feit dat ze zo weinig in beeld kwamen in Japan. Toto Wolff liet tegenover de Duitse zender RTL alvast verstaan dat er zal bekeken worden of het enkel een Japans ‘probleem’ was of niet. “Mogelijk ligt het gewoonweg aan de regisseur hier, die andere interesses had”, aldus Toto Wolff.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België