logo
 

Mercedes doet onderzoek naar mindere prestaties Hamilton

01 december 2015 — Toto Wolff, teambaas bij Mercedes, liet na de GP van Abu Dhabi weten dat ze gaan onderzoeken wat de reden is voor de mindere prestaties van Lewis Hamilton. De wereldkampioen werd de laatste drie races van het seizoen immers eerlijk verslagen door zijn teamgenoot Nico Rosberg.

image
Lewis Hamilton behaalde in Austin Texas zijn derde wereldtitel in zijn carrière door in Amerika te winnen, maar de Brit kon sindsdien niet meer dezelfde resultaten neerzetten. In Mexico, Brazilië en Abu Dhabi was het steeds zijn Duitse teamgenoot Rosberg die won.

Bij Mercedes zijn ze dan ook op zoek naar de reden voor de mindere prestaties van Lewis Hamilton. De Brit domineerde zo goed als het volledige seizoen, maar sinds hij zekerheid had over zijn derde wereldtitel, wist hij hetzelfde niveau niet aan te houden. Toto Wolff heeft nog geen volledige verklaring voor de daling in prestaties van Hamilton, maar liet wel weten het verder te onderzoeken.

“Er zijn heel wat discussies aan de gang op dit moment. Is het Nico Rosberg die een stap voorwaarts heeft gezet of is de wagen beter bij hem gaan passen na de updates? Of heeft Lewis Hamilton het dan toch wat rustiger aan gedaan sinds zijn wereldtitel?”

“We moeten de komende weken alles op een rijtje zetten om het te kunnen analyseren. We moeten de oorzaak voor het probleem vinden. Het mag duidelijk zijn dat het doel van Hamilton was om opnieuw wereldkampioen te worden, maar die drie overwinningen van Rosberg zagen er erg goed uit.”

Lewis Hamilton verklaarde onlangs nog dat hij zich oncomfortabel voelde in de wagen sinds de updates die er kwamen in Singapore. Dit zou de reden kunnen zijn voor de betere prestaties van Rosberg.

“De wagen werd het hele jaar door verbeterd”, verklaart Toto Wolff. “Na Singapore is het wel zo dat we een andere richting ingingen wat betreft de verbeteringen. Maar ik weet niet dat die verandering van richting een invloed had op de prestaties van Hamilton.”

“Ik wil ook de situatie niet herleiden tot één bepaalde factor”, gaat Wolff verder. “Er kunnen veel factoren meespelen. De rijders hebben een belangrijke rol in ons team en Hamilton vertelde me enkele dagen terug dat hij zich niet comfortabel voelde in de wagen. Als hij dat zegt, dan moeten we dit serieus nemen. We moeten terugkijken in de data om op zoek te gaan naar het probleem. Wanneer we dit hebben gedaan, dan kunnen we er over praten en het probleem oplossen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België