Mercedes-duo enthousiast na eerste dag in Maleisië

22 maart 2013 — Zowel Lewis Hamilton als Nico Rosberg zijn zeer te spreken over het tempo en de balans van de Mercedes W04 na de eerste twee vrije trainingen op Sepang. image

De Mercedes-piloten werkten vandaag enkele lange runs af op het Sepang-circuit, en zijn over de resultaten van die lange runs zeer enthousiast over de snelheid die de W04 tentoonstelde. Volgens de eerste indrukken van het team vraagt de wagen heel wat minder van de banden dan in Melbourne vorig weekend.

“Onze lange stint na de middag verliep uitstekend. De wagen vreet zijn banden niet op, in tegenstelling tot de eerste vrije training deze voormiddag, al lag dat volgens mij aan de afstelling. Deze hebben we nadien nog wat aangepast, en dat leverde een hele verbetering op. We hebben heel wat data kunnen verzamelen over de wagen, en die gaan we vanavond bekijken. Ik houd een goed gevoel over aan de lange run van deze middag, en hopelijk blijft dit zo voor de rest van het weekend. De andere teams zitten echter ook niet stil. Onder meer Lotus oogt opnieuw zeer sterk.” klinkt het uit de mond van Lewis Hamilton.

Nico Rosberg bevestigt dat Mercedes zich vandaag niet concentreerde op het draaien van snelle rondetijden, maar wel de lange runs. “Als het op pure snelheid neerkomt, was het geen uitzonderlijke dag. We wilden vandaag enkel focussen op de lange runs, want dat leverde wel enkele problemen op in Melbourne. Ik heb het gevoel dat het ons hier beter vergaat. We komen echter wel nog wat te kort op de korte afstanden.”

Ook Hamilton geeft nog aan dat Mercedes pas morgen voor de snelle rondetijden wil gaan, aangezien de omstandigheden na de middag te veel veranderden.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België