Mercedes: “Een ronde langer en Hamilton had de GP van Monaco verloren”

31 mei 2019 — Lewis Hamilton leek afgelopen zondag dan wel redelijk eenvoudig de GP van Monaco te hebben gewonnen maar volgens het Mercedes F1 team scheelde het niet veel of Hamilton had de race verloren.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Tijdens zijn pitstop werd Lewis Hamilton op de medium band gezet, iets dat uiteindelijk zijn race serieus hypothekeerde. Mercedes gaf eerder al toe dat de keuze voor de medium band een strategische fout was.

Nu blijkt echter dat het niet veel scheelde of Hamilton had de race niet gewonnen maar verloren. Mercedes-strategist James Vowles geeft toe dat de extreem lange stint van 67 ronden op de medium band een compleet foute keuze was en hij laat weten dat het slechts één ronde scheelde of er had zich voor Hamilton een serieus drama afgespeeld.

“In Monaco wil je graag een zo zacht mogelijk rubber,” aldus James Vowles tijdens de Pure Pitwall debriefing. “We wisten dat het krap ging zijn, dat er heel wat bandenmanagement noodzakelijk was, maar we geloofden op basis van de data van donderdag dat het zou lukken.”

Vowles liet ook verstaan dat er met eventuele regen rekening werd gehouden. Dan zou er immers overgeschakeld worden op regenbanden, maar er viel dus niet voldoende regen. Hamilton moest daardoor erg lang doorgaan op de medium band.

“Wat gebeurde met de banden vooraan was niet echt normaal,” gaf Vowles toe. “Met nog twintig ronden te gaan waren de banden van Lewis bijna volledig versleten en moest hij echt opletten.”

“Tegen het einde van de race zaten de banden echt op de limiet, zeker vooraan links. Indien de race een ronde langer had geduurd waren we zeker en vast in de problemen gekomen.”

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

 Sint 2020 Sint 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België