logo
 

Mercedes en Ferrari willen McLaren geen motoren leveren in 2018

20 juli 2017 — Mercedes en Ferrari willen geen motoren leveren aan McLaren. McLaren beleeft momenteel opnieuw een moeilijk seizoen met haar Honda-motoren. Tot dusver behaalde McLaren nog maar twee punten in tien races.


Zak Brown, uitvoerend directeur van McLaren, denkt dat Mercedes en Ferrari het zeker niet vervelend vinden om McLaren achteraan op de grid te zien.

“We zijn een topteam. McLaren heeft de bekwaamheid om races en kampioenschappen te winnen. Ik denk echter dat het sommige teams deugd doet om te zien waar we vandaag staan. Ze vrezen dat we opnieuw een sterke concurrent kunnen worden in de toekomst, wat natuurlijk begrijpelijk is,” aldus Brown.

Doordat Ferrari en Mercedes McLaren niet van krachtbronnen wil voorzien is Renault, indien de breuk tussen McLaren en Honda er daadwerkelijk komt, de enige optie die nog open ligt. Hoewel dit niet onmogelijk is, is het toch niet realistisch. Renault heeft namelijk al gezegd dat het geen extra teams wil voorzien van motoren, dit omdat dat de betrouwbaarheid in gevaar kan komen.

Brown zegt dat ze snel de beslissing moeten nemen of ze bij Honda gaan blijven. Fernando Alonso vond eerder ook al dat ze er vaart achter moeten beginnen zetten om zijn eigen toekomst in de sport te kunnen bepalen.

“We hebben het met Honda gehad over meerdere scenario’s. We denken dat ze het, net als in het verleden, voor elkaar kunnen krijgen. De ontwikkeling moet sneller gebeuren. We gaan nu beginnen om de bolide van 2018 te ontwerpen. Daarvoor moeten we echter weten welke motor er in de wagen komt. Tegen het einde van de zomer zullen we beslissen of we al dan niet bij Honda zullen blijven.”

“We kunnen niet oncompetitief blijven. Dat is niet waarvoor McLaren racet in de F1. Het is al drie jaar lang hetzelfde liedje. We moeten er op een of andere manier een oplossing voor vinden. We willen net zoals Fernando op het podium kunnen staan en races winnen. Hiervoor moeten drastische veranderingen gebeuren,” sluit Brown af.

Geschreven door Anouck Jaspers

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!


Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België