Mercedes eventueel voorstander van opheffing motorbevriezing

06 september 2014 — De voorbije dagen gingen er meer en meer stemmen op om de motorbevriezing op te heffen. Ook Mercedes zegt nu eventueel open te staan voor een opheffing daarvan.

image
Ferrari liet onlangs verstaan dat het graag tijdens het seizoen op een beperkt aantal momenten de mogelijkheid zou zien om aan de motoren aanpassingen te doen (Lees: Ferrari wil versoepeling van de motorbevriezing).

Vervolgens was ook Renault er snel bij om zich als voorstander van een opheffing van de motorbevriezing te outen. En nu lijkt ook Mercedes het voorstel enigszins genegen om een versoepeling van het motorreglement toe te staan.

Het idee om het reglement rond de motorbevriezing aan te passen werd gisteren besproken tijdens de F1 Strategy Group.

“We hebben overduidelijk een competitief voordeel, dat is duidelijk, maar we zouden de uitdaging aangaan,” aldus Toto Wolff van Mercedes. “We zijn twaalf races ver in het seizoen en hebben dat competitief voordeel gehad. Is het tijd om de regels aan te passen om iets te veranderen? Misschien. Ik denk dat we alvast bezig zijn ... We hebben een erg open discussie gevoerd.”

“Er liggen verschillende concepten op tafel. Indien we echter beslissen om de compleet andere kant uit te gaan en alles volledig open te laten, dan zullen de kosten dramatisch de hoogte ingaan. Ik ben er dan ook niet zeker van dat we allemaal dezelfde motoren met dezelfde specificaties en prestaties aan iedereen kunnen leveren. Op logistiek vlak is dat niet haalbaar, dus er zit een addertje in het gras,” besluit Toto Wolff.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België