logo
 

Mercedes experimenteert met een herzien ‘dubbel DRS

02 september 2012 — Tijdens de derde oefensessie op vrijdag testte Mercedes in Spa met een nieuwere versie van hun dubbele DRS. Het nieuwe model is geïnspireerd op het dubbele DRS van Lotus. Waarmee nog niet geracet is in Spa waar de luchtstroom via twee kleine luchtinlaten naast de grote luchthapper geleid wordt naar de achtervleugel en bij activatie van het DRS leidt tot een hogere topsnelheid.

Tijdens de derde oefensessie op vrijdag testte Mercedes in Spa met een nieuwere versie van hun dubbele DRS. Het nieuwe model is geïnspireerd op het dubbel DRS van Lotus
Enkel Nico Rosberg reed op vrijdag met een testversie van deze upgrade, want er ontbrak nog een laatste verbindingsstuk tussen luchtgeleider en achtervleugel.

Verwacht wordt dat het mechanisme binnen een week gebruiksklaar is voor de Grand Prix van Italië waar een hoge topsnelheid belangrijker is dan op welk circuit dan ook.
Of Mercedes met Nico Rosberg en Michael Schumacher dan eindelijk nog eens volop kan meestrijden voor de overwinning valt maar af te wachten, want de deadline voor het ontwerp is al binnen vijf dagen wanneer de eerste vrije trainingen plaatsvinden op het circuit van Monza.

Geschreven door: Elias Vynckier

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België