logo
 

Mercedes: “Extra veiligheid van ‘Halo’ zal onze stem over het systeem bepalen”

25 juli 2016 — Komende week zal er in Genéve gestemd worden over het Halo-systeem. Toto Wolff van Mercedes liet aan ‘crash.net’ weten dat de veiligheidsargumenten zijn stem over het systeem zullen bepalen. Volgens hem is extra veiligheid altijd goed.


De rijders hebben voorafgaand aan de GP van Hongarije een presentatie over de voor- en nadelen. Hulkenberg en Vettel lieten blijken dat ze pro zijn, maar Hamilton en Kvyat hebben een hele andere mening.

Enkel indien al de teams het unaniem eens zijn om Halo in te voeren zal het systeem ook daadwerkelijk in 2017 ingevoerd worden. Gebeurt dat niet, dan kan de FIA uit veiligheidsoverwegingen alsnog beslissen om het systeem in te voeren.

“Als het daadwerkelijk extra veilig is, mag het voor ons ingevoerd worden. Zelfs als het er niet uitziet. Persoonlijk denk ik niet dat het de sport spectaculairder of mooier maakt. Veiligheid komt echter voor de schoonheid en natuurlijk zullen we discussiëren over die veiligheid,” klinkt het bij Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff.

“Of we het systeem moeten gebruiken uit pure veiligheid? Ik denk dat we alle data moeten bekijken en goede argumenten moeten zoeken alvorens we beslissen. Het kan zijn dat het niet voldoende ontwikkeld is of niet veilig genoeg is. Ik wil eerst de mening van de anderen afwachten, alvorens een beslissing te nemen.”

Zelf zegt Toto Wolff overtuigd te zijn door de presentatie. Maar hij heeft nog niet een antwoord op al zijn vragen.

“Ik heb niets gehoord over een bolide die in brand staat en ondersteboven ligt.”

Geschreven door Anouck Jaspers


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Mercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië