Mercedes F1-motor behaalt opmerkelijke mijlpaal

13 september 2017 — Mercedes laat weten dat haar huidige 1,6 liter V6-motor een thermische efficiëntie behaalt van meer dan vijftig procent, een mijlpaal.


De 1,6 liter V6-motor werd in 2014 in de Formule 1 geïntroduceerd. Ondertussen is de krachtbron uiteraard verder ontwikkeld en volgens Mercedes heeft het thermisch rendement van de huidige krachtbron de 50 procent overschreden.

Deze mijlpaal zet Mercedes graag in de verf, al werd dit rendement enkel nog maar op de testbank behaald en nog niet tijdens een raceweekend. Mercedes laat ook weten dat de efficiëntie in 2014, toen de 1,6 liter V6-motor werd geïntroduceerd, ‘slechts’ 44 procent bedroeg. Ter vergelijking, de V8-motoren hadden een maximale thermische efficiëntie van 29 procent.

“3,5 jaar na haar debuut heeft de Mercedes-AMG F1 power unit op de testbank in Brixworth een thermische efficiëntie van meer dan 50 procent behaald,” laat Mercedes weten. “Met andere woorden, de motor produceert nu meer energie dan dat hij verspilt. Het is een opmerkelijke mijlpaal en dit voor eender welke hybride en in het bijzonder voor een racemotor. Vergeleken met de motor uit 2014 produceert de huidige motor 109 pk meer bij het gebruiken van dezelfde hoeveelheid brandstof.”

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image