Mercedes F1 team volgt Max Verstappen: “Hij is klaar voor de volgende stap”

27 maart 2016 — Mercedes-teambaas Toto Wolff is vol lof over Max Verstappen. Volgens hem is de 18-jarige Nederlander klaar voor de volgende stap in zijn F1-carrière.


Verstappen heeft nog maar net zijn eerste race van zijn tweede F1-seizoen verreden en al weer klinken er lovende woorden over de Nederlander. Mercedes-teambaas Toto Wolff is immers vol lof over Verstappen.

“Max heeft mij tijdens zijn eerste jaar niet verrast. Ik wist hoe goed hij was,” zei Toto Wolff tegenover ‘Motorsport-Total’. “Nu is hij overduidelijk klaar voor de volgende stap. Ik weet dat Red Bull hoge verwachtingen over hem heeft. Ik zou dan ook zeer, zeer verrast zijn indien Max in 2017 niet voor Red Bull rijdt.”

Tijdens zijn eerste seizoen in de Formule 1 wist Verstappen op 17-jarige leeftijd vriend en vijand te verbazen. Na de felle kritiek omwille van zijn debuut op erg jonge leeftijd, volgde er immers heel wat lof en bewondering voor de prestaties van de Nederlander. In die mate zelfs dat Verstappen al meermaals gelinkt werd aan onder meer Ferrari en Mercedes.

Bij Mercedes ligt wereldkampioen Lewis Hamilton nog onder contract, terwijl Nico Rosberg zijn contract eind dit jaar afloopt. Tegelijkertijd heeft Mercedes met Pascal Wehrlein ook nog zelf een jong racetalent in haar rangen. Wehrlein rijdt momenteel voor Manor en maakte vorige week zijn F1-debuut.

Een onmiddellijke overstap van Verstappen naar Mercedes zit er dus niet aan te komen, al is Verstappen volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff zeker en vast iemand die belangrijk is voor de toekomst. Mercedes volgt Verstappen dan ook van nabij op.

“Het is duidelijk dat hij een grote toekomst in de Formule 1 heeft. Het zou dom zijn om hem niet in overweging te nemen wanneer de mogelijk zich aandient. Momenteel is dat echter niet aan de orde,” besluit Toto Wolff.

Het ziet er eerder naar uit dat Max Verstappen na zijn tweede seizoen bij zusterteam Toro Rosso de overstap maakt naar grote broer Red Bull. Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat doen dit seizoen dus maar beter hun uiterste best indien ze ook in 2017 nog voor Red Bull willen rijden en hun zitje niet aan Max Verstappen willen verliezen.

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

 Sint 2020 Sint 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België