“Mercedes favoriet in Monaco”

15 mei 2013 — Na de dominantie van Mercedes tijdens de kwalificaties van de vorige Grote Prijzen denkt Fernando Alonso dat er wel eens een zilverpijl op het hoogste schavot kan staan in Monaco. image

De vorige drie races stond er telkens een Mercedes op de pole, maar tijdens de race zijn ze er tot nog toe niet in geslaagd om die pole te verzilveren. Alonso meent dat dit in Monaco wel eens anders zou kunnen zijn. Het stratencircuit in het prinsdom biedt bijna geen inhaalmogelijkheden, en dan kan volgens de Spanjaard in het voordeel spelen van Mercedes.

“Het zou me erg verwonderen als ze niet op de pole zouden staan in Monaco. Ze waren telkens de snelste tijdens de kwalificaties van de vorige drie races, en vorig jaar pakte Michael Schumacher nog de pole in Monaco.”

“Het zal aan ons zijn om ervoor te zorgen dat we het op zaterdag een stuk beter doen, want in Monaco zal het veel moeilijker inhalen zijn, dus de Mercedessen zouden wel eens langer hun posities kunnen vasthouden. In Monaco zal het van moeten zijn voor ons.”

Alonso is er wel van overtuigd dat Ferrari sterk voor de dag kan komen op het stratencircuit.

“Als we terugkijken op de laatste drie edities van de Grote Prijs van Monaco, dan stonden we telkens op het podium, zelfs al hadden we geen competitieve wagen. Dat is dan ook opnieuw ons mikpunt voor dit seizoen. Door de problemen die we kenden in Maleisië en Bahrein zijn we niet de meest consistente van de titelkandidaten, maar in de andere races waar we geen problemen kenden stonden we telkens op het podium, met een tweede plaats in Melbourne en overwinningen in China en Spanje. Nu willen we toch zeker vier à vijf races probleemloos kunnen volmaken om zoveel mogelijk punten bijeen te sprokkelen, en ik denk wel dat we de goede lijn in Monaco kunnen doortrekken.” vertelt de vice-wereldkampioen.

“In 2011 werden we zelfs gedubbeld door de McLarens en de Red Bulls, maar toen we in Monaco kwamen deden we plots mee voor de zege. Onze wagen is nu een heel stuk competitiever, dus ik zie geen reden waarom we dit seizoen niet vol voor de overwinning zouden kunnen gaan.”

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België