Mercedes Formule E team behoudt Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries

29 oktober 2020 — Het Mercedes EQ Formule E team behoudt het vertrouwen in haar twee rijders en zal ook komend seizoen aan de slag gaan met Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries.

Het Formule E-kampioenschap is toe aan zijn zevende editie en dat zal het tweede seizoen zijn dat Mercedes met een fabrieksteam aan de start staat. Ze zullen dat doen met dezelfde rijders van vorig seizoen: onze landgenoot Stoffel Vandoorne en de Nederlander Nyck de Vries.

“We waren erg tevreden over Stoffel en Nyck vorig seizoen,” aldus teambaas Ian James op de officiele website van het Mercedes-team. “Ze hebben allebei sterke prestaties geleverd, waardevolle ervaring opgedaan met het team en laten zien dat ze de juiste vaardigheden hebben voor de Formule E.”

“Ze zijn niet alleen ongelooflijk snel, maar hebben ook de intelligentie en het mentale vermogen om met energiemanagement om te gaan en het unieke karakter van de races in de Formule E. Ze kunnen deze ervaring nu in het zevende seizoen in praktijk brengen”.

Stoffel Vandoorne is ondertussen al toe aan zijn derde seizoen in de Formule E. Tot nu toe behaalde hij een overwinning, twee poleposities en vier podiumplaatsen. Hij sloot het vorige seizoen ook af op een knappe tweede plaats in het kampioenschap.

Geschreven door Tom Schots

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België