Mercedes gaat teamorders evalueren: “Misschien stoppen we ermee”

29 juli 2014 — Bij het Mercedes F1 team gaan ze het gebruik van eventuele teamorders eens goed evalueren.

image
Het Mercedes F1 team heeft steeds gezegd dat het beide rijders zou laten racen tegen elkaar, maar wel met daarbij het best mogelijke resultaat voor het team in achterhoofd te houden. Wat zoveel betekent als dat de ene rijder de andere moet voorbij laten wanneer die sneller is, dit zodat hij zo weinig mogelijk wordt opgehouden. Maar de vraag is nu of dat afgelopen zondag het geval was.

Onder meer Jacques Villeneuve gaf al hevige kritiek op het geklaag van Nico Rosberg over de boordradio (Lees: “Nico Rosberg wou de race van Hamilton verpesten”). Maar ook Mercedes zelf lijkt te beseffen dat teamorders niet altijd de juiste keuze zijn.

Niki Lauda liet na de race weten dat de teamorders die tijdens de GP van Hongarije gegeven werden een fout waren. Mercedes lijkt nu een herevaluatie te gaan doen van het gebruik van teamorders. Aangezien Mercedes bijna zeker is van de constructeurstitel lijkt men ervoor te gaan opteren om beide piloten vrij tegen elkaar te laten racen.

“Dat is één van de gedachten die we hebben”, aldus Toto Wolff. “Misschien is de situatie nu anders dan begin dit seizoen.”

“Momenteel hebben we een voorsprong van 170 punten in het constructeurskampioenschap en misschien is dit het moment waarop we in samenspraak met hen de teugels enigszins kunnen vieren.”

Ook bij Mercedes beseffen ze dat de spanningen binnen het team steeds hoger beginnen op te lopen. Niet verwonderlijk wanneer de twee topfavorieten voor de titel uit hetzelfde team komen en er een handvol punten tussen beide rijders zit in de wk-tussenstand.

“Tijdens het begin van het seizoen was het eenvoudig om te zeggen wat de regels zijn en dat ze gevolgd moeten worden. Maar nu is het duidelijk: deze twee strijden voor de titel,” aldus Wolff. “Misschien bereiken we nu het moment waarop we moeten zeggen dat wat we hadden afgesproken bij het begin van het seizoen nu niet meer werkt. We kunnen onze rijders immers niet langer vragen om hun eigen campagne voor de titel of de race op te offeren voor het belang van het team.”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België