Mercedes gaat tijdens laatste races nieuwe onderdelen voor 2018 testen

08 november 2017 — Met beide wereldtitels op zak gaat het Mercedes F1 team de resterende twee races van het seizoen beschouwen als de eerste races voor het seizoen 2018.


In Mexico wist Lewis Hamilton zich te verzekeren van de wereldtitel bij de rijders. De Brit deed dit nadat Mercedes eerder al de wereldtitel bij de constructeurs veilig stelde en daarom kan Mercedes de laatste twee races van het seizoen op een andere manier benaderen.

“Het is misschien verleidelijk om te denken dat, met de twee wereldtitels op zak, de druk nu van de ketel kan tijdens de laatste twee races van het seizoen,” aldus Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff in zijn vooruitblik naar de GP van Brazilië. “Niets kan verder van de waarheid liggen.”

“Binnen het team gaan we de resterende twee raceweekends benaderen alsof het de eerste twee races van 2018 zijn. We hebben twee races waarbij we vastberaden zijn om te winnen en dit om het positief momentum mee te kunnen dragen naar de winterperiode.”

Mercedes wil tijdens de komende twee raceweekends dan ook al verschillende onderdelen en concepten voor het nieuwe seizoen uittesten.

“We gaan niet op onze lauweren rusten omdat beide wereldtitels binnen zijn,” aldus Toto Wolff. “De komende twee raceweekends zijn de eerste twee testmogelijkheden voor 2018 waarin we allerlei nieuwe concepten kunnen uittesten.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Mercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België