logo
 

Mercedes gaat toch niet in beroep tegen tijdstraf Nico Rosberg

12 juli 2016 — Het Mercedes F1 team heeft laten weten dat het dan toch niet in beroep gaat tegen de tijdstraf die Nico Rosberg heeft gekregen na afloop van de GP van Groot-Brittannië.


Nico Rosberg kreeg een tijdstraf van tien seconden omdat Mercedes hem tijdens de race over de boordradio instructies gaf over hoe hij een probleem met de zevende versnelling van zijn versnellingsbak kon omzeilen.

De Duitser kreeg aanvankelijk over de boordradio te horen dat hij moest overschakelen naar de modus ‘chassis default 01’. Die instructie is toegestaan. Mercedes probeerde vervolgens om Rosberg te helpen het probleem met de zevende versnelling te omzeilen voor bijkomende instructies te geven, wat verboden is.

Rosberg wist door de instructies alsnog zijn tweede plaats tijdens de race te handhaven maar verloor deze enkele uren later toen de stewards hem een tijdstraf oplegden van tien seconden en dat omwille van een inbreuk op het radioreglement.

Mercedes gaf kort daarna aan dat het in beroep wenste te gaan tegen de straf. Vervolgens had de renstal 96 uur de tijd om het beroep officieel te maken maar Mercedes heeft nu laten weten dat niet te zullen doen. Daardoor verliest Nico Rosberg definitief zijn tweede plaats tijdens de GP van Groot-Brittannië en schuift Max Verstappen op naar de tweede plaats.

Mercedes liet nog wel weten dat het in gesprek zal gaan met de aandeelhouders van de Formule 1 om de overregulering in de sport te bespreken. De voorbije dagen en weken was er reeds felle kritiek op het nieuwe radioreglement in de Formule 1.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Nico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België