Mercedes geeft uitleg over motorprobleem Nico Rosberg

06 september 2015 — Het F1-team van Mercedes heeft meer uitleg gegeven over de motorproblemen die Nico Rosberg had en die eventueel ook een bedreiging vormden voor Lewis Hamilton.


Mercedes maakte zich zorgen over de nieuwe specificatie van haar motor die het vanaf de GP van Italië gebruikt. Tijdens de derde oefensessie ontstond er immers een probleem met de power unit van Nico Rosberg.

De renstal besloot vervolgens om bij de Duitser opnieuw de oude power unit in te bouwen en op ‘safe’ te spelen. Er werd ook gevreesd dat Hamilton hetzelfde probleem zou kunnen krijgen en eventueel de finish niet zou halen tijdens de race. Mercedes overwoog dan ook om ook bij Hamilton de oudere specificatie van de motor in te bouwen en de Brit uit de pitlane te laten starten.

Na een grondig onderzoek is nu echter gebleken dat er een lek in het koelsysteem van Nico Rosberg zijn power unit was. Mercedes gaat er vanuit dat Hamilton dan ook probleemloos met de nieuwe specificatie van de power unit van start kan gaan. De nieuwe power unit die Rosberg gebruikte zal nu verder onderzocht worden om na te gaan of hij nog gebruikt kan worden tijdens toekomstige races.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België