Mercedes had geen hoge verwachtingen voor Russell: “Kwalificatie in top-6 was goed”

06 december 2020 — George Russell greep tijdens de kwalificatie maar net naast de polepositie, een schitterend resultaat. Bij Mercedes waren ze zelfs tevreden geweest als Russell in de top-6 wist te kwalificeren.

“Iedereen bij Mercedes, ook Toto en James, vertelden me dat ik gewoon de baan op moest gaan en genieten, dat er geen verwachtingen waren,” vertelde Russell.

“Ze vertelden me dat als Lewis in een Williams F1-bolide zou moeten stappen dat hij het ook moeilijk zou hebben. Als ik me op de eerste twee startrijen, de top vijf of top zes zou kwalificeren, dat het oké zou zijn, dat ik nog steeds van daar op het podium zou kunnen eindigen.”

Ook Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff bevestigde na afloop tegenover ‘Sky Sports F1’ dat er niet te veel druk op Russell zijn schouders werd gelegd.

“Ik zei tegen hem dat als hij bij de eerste vier zou kwalificeren dat het dan een fantastisch resultaat zou zijn. Dat als een McLaren of Ferrari voor hem zou kwalificeren dat het even goed zou zijn. Er werd niet meer verwacht. Ik had het gevoel dat hij daardoor iets meer ontspannen was.”

Het uiteindelijke resultaat was dat Russell met slechts een handvol duizendsten naast de polepositie greep en samen met Valtteri Bottas Mercedes de eerste startrij bezorgde.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België