Mercedes heeft liever koudere races

22 april 2013 — De eerste vier races van het nieuwe seizoen zitten erop, hoog de tijd dus voor de teams om enkele belangrijke conclusies te trekken.

image
En dat dit na vier races pas gebeurt heeft zo zijn redenen. Eerst en vooral is er nu een pauze van drie weken, waarna het F1-circus op Europa wordt losgelaten. Anderzijds zijn de eerste vier races ook erg verschillend.

De races in Australië, Maleisië, China en Bahrein vormen samen een mooie mix en zorgen ervoor dat de teams voor de rest van het seizoen kunnen inschatten op welke circuits ze waarschijnlijk beter en slechter zullen presteren. Nu kunnen ze dus beginnen werken aan de pijnpunten die ze nu nog ondervinden.

Bij Mercedes reed Hamilton een erg sterke race in Bahrein, daar waar Rosberg van op de polepositie mocht vertrekken en stelselmatig terugviel. De Brit is alvast van mening dat het typisch Europees weer beter bij de wagen van Mercedes past. Waarmee Hamilton het koudere weer dus bedoelt ...

In Bahrein bleek immers nog maar eens dat Mercedes bij warmere temperaturen meer problemen met haar banden ondervindt omdat ze snel oververhit geraken.

“We hebben heel wat informatie verzameld tijdens deze eerste races en we weten dat het koudere Europees weter beter bij ons zal passen,” zei Hamilton tegenover Autosport. “Het is leuk om één van de moeilijkste races op het vlak van temperatuur achter de rug te hebben, maar er zijn nog heel wat punten waaraan we moeten werken.”

Nu is het nog voor Hamilton en Mercedes te hopen dat Europa ook typisch Europees weer krijgt ...

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: Minimaal 400 euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België