logo
 

“Opgave van Vettel noodzakelijk indien Mercedes kampioen wil worden”

01 juni 2017 — Volgens Niki Lauda moet Sebastian Vettel minstens een keer niet finishen tijdens de rest van het seizoen, anders zou Vettel simpelweg met de titel aan de haal kunnen gaan.


Sebastian Vettel won afgelopen weekend de GP van Monaco. De Duitser vergrootte op die manier zijn voorsprong in de wk-tussenstand tot 25 punten op Lewis Hamilton. Valtteri Bottas heeft als derde in de stand al een achterstand van 54 punten.

Niki Lauda beseft nu al dat het voor Mercedes en haar rijders moeilijk zal worden om dit seizoen wereldkampioen te worden. Volgens Lauda is er nood aan een opgave van Vettel om de titelkansen gaaf te houden.

“We moeten een oplossing vinden voor het probleem met het in het juiste temperatuurvenster krijgen van onze banden,” aldus Lauda tegenover ‘Kronen Zeitung’. “Een ding is ook duidelijk: Vettel moet minstens één keer opgeven, anders is het voorbij. Ferrari beschikt over het momentum. Indien het blijft zoals nu dan zal de kloof bijzonder groot worden ... alarmerend groot zelfs.”

In het kampioenschap bij de constructeurs kijkt Mercedes aan tegen een achterstand van 17 punten. Mercedes-motorsportbaas liet na de GP van Monaco zelfs verstaan dat Mercedes, na drie jaren van dominantie, de underdog is geworden.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België