logo
 

Mercedes: “Het F1-seizoen is een marathon, geen sprint”

07 juni 2017 — Het Mercedes F1 team is na enkele jaren van dominantie plots op achtervolgen aangewezen. Bij Mercedes maken ze zich echter sterk dat ze het tij kunnen keren.


Ferrari heeft afgelopen winter niet simpelweg de kloof met Mercedes verkleind, de Italiaanse renstal beschikt momenteel zelfs over een wagen die iets sneller is dan die van Mercedes. In Monaco werd Mercedes bovendien opnieuw geconfronteerd met het probleem dat de ene wagen erg goed presteerde terwijl de andere wagen het veel minder goed deed.

In Monaco was het Bottas die het erg goed deed terwijl Hamilton worstelde met problemen, in Rusland was de situatie net omgekeerd. Bij Mercedes zijn ze koortsachtig op zoek naar een oplossing, al zal dat tijd vragen.

“Iedereen in de fabrieken werkt enorm hard en gaat voluit om de huidige problemen waarmee we geconfronteerd worden aan te pakken. We moeten onze objectieven bepalen, werken met de data waarover we beschikken en vervolgens met de juiste oplossingen komen,” aldus Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff. “Sommige oplossingen zullen er al op korte termijn zijn terwijl andere meer tijd zullen vragen.”

De situatie waarin Mercedes momenteel verkeert valt enigszins te vergelijken met de GP van Singapore in 2015. Mercedes domineerde toen met haar F1-team het volledige seizoen maar plots was er de race op het stratencircuit van Singapore. Beide wagens van Mercedes waren plots helemaal niet competitief en Mercedes vond tijdens het raceweekend maar geen oplossing om haar wagens sneller te maken.

“We hebben in het verleden nog al moeilijke weekends meegemaakt en het toont onze veerkracht om opnieuw op te staan nadat we gevallen zijn. Ik kan me onze problemen in Singapore in 2015 nog goed herinneren, een weekend waarin we enorm afgezien hebben,” aldus Wolff.

Toto Wolff vergelijkt de situatie waarin Mercedes momenteel verkeert dan ook met de situatie in Singapore twee jaar geleden.

“We hebben onszelf toen een deadline gesteld om die problemen aan te pakken alvorens we onze focus verschoven naar de volgende race in Suzuka, een race die we wonnen. We hebben nu exact hetzelfde gedaan na Monaco. We hebben de problemen aangepakt alvorens onze focus te verschuiven naar de race in Montréal. We weten dat dit seizoen een marathon is, het is geen sprint,” besluit de motorsportbaas van Mercedes.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België