Mercedes: “Het motorreglement in 2018 is gekkenwerk!”

18 januari 2018 — Andy Cowell, het hoofd van de motorafdeling van Mercedes, is niet te spreken over het motorreglement in de Formule 1.


Het komende F1-seizoen telt maar liefst 21 races maar de rijders zullen slechts drie motoren ter beschikking hebben om het seizoen af te werken. Ondanks het feit dat er komend seizoen weinig aanpassingen zijn aan het motorreglement zorgt het terugschroeven van het aantal te gebruiken motoren van vier naar drie exemplaren voor heel wat problemen en kosten bij de motorleveranciers.

“Het is gekkenwerk,” vertelde hij tegenover het Italiaanse ‘Corriere dello Sport’. “De motorleveranciers zullen immers de meeste motoronderdelen opnieuw moeten ontwerpen.”

Ook bij Mercedes, dat sinds de introductie van de V6-turbomotor de referentie is in de F1, vinden ze het motorreglement dus gekkenwerk. De kosten lopen op en de kans dat een motor tijdens het seizoen de geest geeft neemt toe.

De motorleveranciers staan tijdens het seizoen 2018 dus voor heel wat uitdagingen. Doordat er nog maar drie motoren tijdens het seizoen gebruikt mogen worden moet iedere motor een heel stuk langer meegaan, wat er voor zorgt dat men niet gewoonweg de motoren van 2017 kan doorontwikkelen en in de nieuwe F1-bolides kan plaatsen.

“We zullen minstens zo’n tachtig tot honderd motoren bouwen en ze vervolgens testen op de testbank. De drie à vier motoren met de beste karakteristieken op het vlak van betrouwbaarheid en power zullen we vervolgens selecteren.”

“Dat is een enorme kost voor de motorleveranciers, een kost die ze niet zullen kunnen recupereren.”

Hou het veilig: Shop online en steun F1journaal.be!!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België