logo
 

Mercedes in de problemen in Mexico: “Onze F1-motor raakt oververhit”

27 oktober 2018 — Tijdens de eerste twee oefensessies was Mercedes niet echt competitief op het Autódromo Hermanos Rodríguez. Mercedes moest zelfs haar power unit terugschroeven omdat deze oververhit geraakte.


Het Autódromo Hermanos Rodríguez ligt ruim 2,2 kilometer boven zeeniveau, wat zorgt voor ijle lucht en die vormt een serieuze uitdaging voor de F1-bolides. Bij Mercedes kampen ze alvast met veel problemen en dat op zowat alle vlakken.

“Dit is een ongewoon circuit met ongewone eisen voor het chassis, de power unit, koelsystemen en de banden,” aldus James Allison, de technisch directeur van het Mercedes F1 team.

“Na de eerste oefensessies kunnen we besluiten dat we de beste manier nog niet gevonden hebben om met deze ongewone eisen om te springen en een goede performance neer te zetten op zowel een korte als een lange run.”

Uit voorzorg en om haar power unit te beschermen besloot Mercedes gisteren om deze terug te schroeven. Mercedes hoopt echter wel dat de iets koelere temperaturen op zaterdag en zondag een deel van haar problemen zal oplossen, al heeft het in de aanloop naar de kwalificatie en de race ook zelf nog veel werk te doen.

“We waren de power unit op verschillende plaatsen aan het oververhitten waardoor we deze uit voorzorg moesten terugschroeven.”

“Met een beetje geluk, en mits heel wat hard werk, kunnen we ons hopelijk verbeteren op zaterdag en zondag, wanneer ook de voorspellingen wat de temperatuur betreft iets koeler zijn,” besloot Allison.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België