Mercedes: “In deze hoogtechnologische sport zijn er geen geheimen”

24 juni 2019 — Toto Wolff, teambaas bij Mercedes, heeft dit weekend nog eens laten weten dat hij het niet eens is met de stelling van een aantal concurrenten die willen teruggrijpen naar de banden van 2018.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Ondanks de klaagzangen uit verschillende hoeken over de banden van dit jaar laat Pirelli-baas Mario Isola weten dat er dit jaar niets meer zal veranderen aan de bandencompounds.

“Als bandenleverancier mogen we enkel ingrijpen als er een veiligheidsrisico bestaat,” aldus Isola in Le Castellet tegenover ‘Speedweek.com.’ “Als de teams dit jaar nog iets anders willen moeten zeven van de tien teams daar mee akkoord gaan maar tot nu toe hebben we nog geen enkele aanvraag gekregen.”

Een aantal teambazen dat graag verandering zou zien op het vlak van de banden slaagde er niet in om genoeg zieltjes te winnen op de vergadering van de teambazen, tot grote vreugde van Toto Wolff.

“Het wijzigen van de regels in het midden van het seizoen staat een beetje gelijk met het introduceren van een zogenaamde ‘balance of performance’ in een sport waar het tonen van excellentie en foutloosheid cruciaal is,” aldus Wolff.

“Als de sport het nodig heeft moeten we daar kunnen over praten. Ik denk wel dat het voor de hand ligt dat de team die de banden niet goed begrepen hebben nu de dingen willen wijzigen. Als sportman denk ik echter dat het niet aan de F1 is om te veranderen als de ene het beter doet dan de andere.”

“Integendeel, dit is een hoogtechnologische sport die onvergeeflijk is. Wij hebben de hele winter hard gewerkt om onze setup problemen aan te pakken en te begrijpen hoe de banden vorig jaar gewerkt hebben.”

“We hadden al een paar setjes banden gekregen met de specificaties van 2019 tijdens de seizoensfinale in Abu Dhabi in 2018 en blijkbaar hebben wij het heel goed gedaan,” besluit Wolff.

Ook Mario Isola benadrukt dat er al rubber voor 2019 voorhanden was in Abu Dhabi: “We hadden in Abu Dhabi al de nieuwe banden bij en bij de testdagen in Barcelona had elk team ook tachtig setjes ter beschikking. Tijdens de pre-season testen en tijdens de eerste races van het seizoen was het ook helemaal geen thema.”

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België