logo
 

“Mercedes inhalen duurt minstens twee jaar”

23 maart 2015 — Volgens Eric Boullier duurt het voor de rest van het F1-veld minstens twee jaar om Mercedes in te halen.


Mercedes domineert momenteel de Formule 1. De concurrentie had gehoopt om tijdens de winter een groot deel van de kloof te dichten, maar in Australië was dat alvast niet het geval. Hamilton en Rosberg verdeelden opnieuw de eerste twee podiumplaatsen onder elkaar met Vettel op meer dan een halve minuut.

Meer en meer gaan er stemmen op dat er iets moet veranderen omdat men vreest dat de fans anders zouden gaan afhaken. Volgens Eric Boullier bestaat er echter geen eenvoudige oplossing voor de andere teams om de kloof met Mercedes te dichten, toch niet indien het reglement niet wijzigt. Boullier denkt echter ook niet dat een dominantie van een team zo dramatisch is als dat sommigen voorstellen.

“Ik denk niet dat het slecht is voor de sport,” aldus Boullier. “Uiteraard wil iedereen dat alle wagens met elkaar racen zoals we dat in 2012 hadden, maar iedere technische wijziging in het reglement laat de deur op een kier voor achterpoortjes en het creëren van verschillen tussen teams. Ik ben niet verrast. Dit is de prijs die je betaalt wanneer je het reglement zo drastisch wijzigt. Je moet geduldig zijn indien je de kloof wil dichten.”

Volgens Boullier zit het grootste verschil hem inderdaad in de motoren. Zo heeft Honda achttien maanden aan haar motor gewerkt, terwijl Mercedes ruim drie jaar de tijd heeft gehad. Over de ontwikkelingstijd van Ferrari en Renault spreekt hij zich niet uit maar Boullier is er wel van overtuigd dat er nog heel wat potentieel schuilt in de verschillende motoren. Het zal echter tijd vragen om de kloof met Mercedes te dichten.

“Ik denk dat de verschillende motoren nog een serieus potentieel hebben, maar het zal enkele jaren duren om Mercedes bij te benen,” besluit Boullier.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België