Mercedes is er klaar voor: “Er is geen marge voor fouten”

17 februari 2020 — Mercedes begint aan het nieuwe seizoen als favoriet om zichzelf op te volgen als wereldkampioen bij de constructeurs, dat zou dan de zevende keer op rij zijn.

Dit bericht bekijken op Instagram

TEAM ߑŠ #DrivenByEachOther

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Men zou haast denken dat ze er gewoon aan beginnen te worden bij Mercedes maar teambaas Toto Wolff en technisch directeur James Allison zijn zich bewust van het feit dat het een unicum zou zijn om zeven keer op rij wereldkampioen te worden bij de constructeurs.

“De sfeer is dit jaar erg rustig, erg gefocust,” aldus Wolff. “We weten allemaal dat er werk aan de winkel is en dat er resultaten moeten worden geboekt om aan onze eigen verwachtingen te voldoen.”

“We werken hard om ons zo goed mogelijk voor te bereiden. We voelen het niet als vanzelfsprekend dat we recht hebben op het winnen van wedstrijden of kampioenschappen.”

De Oostenrijker benadrukte ook het belang om de juiste balans te vinden tussen het concentreren op 2020 en het al vooruitkijken naar 2021. Daarmee doelt hij op de grote wijziging van de reglementen die de F1 in 2021 zal ondergaan.

“Dat wordt een grote uitdaging, maar hoe groter de uitdaging, hoe liever we het hebben.”

Technisch directeur James Allison liet tijdens de presentatie van de gloednieuwe W11 bij ‘Reuters’ optekenen dat er geen marge is om fouten te maken. Hij verwacht dat 2020 zal voortborduren op het seizoen 2019 en tegen het einde van vorig jaar had de concurrentie toch een aardige inhaalbeweging gemaakt na een sterke start van Mercedes.

“De regelgeving bleef grotendeels hetzelfde voor het nieuwe jaar dus wilden we ervoor zorgen dat we het pakket dat vorig jaar goed voor ons was zouden uitontwikkelen.”

“We wilden aspecten van het concept van de auto veranderen, aspecten die binnen een seizoen niet meer te veranderen zouden zijn, om ons een gunstiger platform voor het nieuwe seizoen te geven.”

Allison vindt een goede start in Melbourne heel belangrijk en tijdens de testdagen in Barcelona zullen ze er dan ook alles aan doen om dat te bewerkstelligen. Als het werk op de testbank goed was heeft hij er alle vertrouwen in dat ze aan zes dagen testen in Barcelona op niveau naar Australië af te zakken.

“Dit heeft ons een verhoogde stimulans gegeven om ervoor te zorgen dat we een goed off-season in de fabriek hebben gehad. Zodat als we de baan op gaan, alles werkt, zodat we ons kunnen concentreren op de snelheid van onze bolides.”

Geschreven door Tom Schots

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België