Mercedes: “Je mag nooit opgeven”

04 april 2019 — Net als in Melbourne scoorde Mercedes een een-twee in Bahrein maar in het Midden-Oosten verliep het weekend helemaal anders dan Down Under. Technisch directeur van Mercedes, James Allison, legt uit waarom.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Afgelopen weekend waren de rollen omgekeerd in Bahrein, nu was het Lewis Hamilton die aan het langste eind trok maar de eerste twee plaatsen bleven wel bezet door de Mercedessen.

Anders dan in Melbourne was dat in tegenstelling van het weekend te domineren de ‘Silberpfeile’ het in Bahrein eerder moesten ondergaan.

Lewis Hamilton profiteerde optimaal van de pech en de foutjes van de Ferrari’s en mag met een zege op zak naar de volgende race in China trekken.

Sommigen vragen zich echter wel af hoe het mogelijk is dat we in Melbourne Mercedes het weekend van begin tot einde zagen domineren terwijl in ze in Bahrein het hele weekend achter de feiten leken aan te hollen. Technisch directeur James Allison probeert een antwoord op die vraag te formuleren.

“Het eenvoudigste antwoord is dat dit echt een heel, heel moeilijke sport is waarin alles absoluut moet kloppen wil je een weekend zoals in Melbourne beleven. We waren daar enorm sterk en alles verliep ook naar wens.”

“Na de wintertesten hadden we ons aan een veel moeilijker weekend verwacht in Australië, we hadden erop gerekend dat we het zouden moeten jagen op Ferrari. Maar we waren in elke sessie snel en ook in de race konden we een sterke prestatie neerzetten.”

In Bahrein ging het moeizamer voor Mercedes en dat had ook te maken met de karakteristieken van de baan. “In Bahrein hadden we van bij het begin al een achterstand, dit is een heel ander circuit met andere karakteristieken. De auto was van bij het begin moeilijk, de achterkant was erg onrustig en raakte oververhit. Dat had een hogere bandenslijtage tot gevolg.”

“In tegenstelling tot Ferrari, dat in Bahrein een weekend beleefde zoals wij in Melbourne, verloren wij nu hier en daar een of twee tienden.”

“Het is echt moeilijk om alle details juist te krijgen en het moeilijkste is dat je tijdens zo’n moeilijk weekend nooit mag opgeven. Je moet tijdens elke sessie proberen om de auto verder naar voor te brengen, sneller te worden en het beste eruit te halen.”

“Dit was voor ons niet alleen een super resultaat, het is ook een enorme opluchting dat we na zo’n moeilijk weekend zoveel punten gescoord hebben. We hebben ook een duidelijk beeld van welke richting waar we moeten zoeken, zo kunnen we onze auto doorontwikkelen zodat we de problemen van in Bahrein niet nog een keer tegenkomen.”

“Het doel blijft om tijdens het seizoen genoeg performance te krijgen zodat we vanzelf vooraan blijven als het eens wat minder loopt,” besluit de Brit.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België