logo
 

Mercedes legt uit waarom het teamorders gaf aan Bottas en Hamilton

22 juli 2018 — Opmerkelijk beeld tijdens de herstart van de GP van Duitsland. Valtteri Bottas zette even de aanval in op teamgenoot en raceleider Lewis Hamilton maar nam vervolgens snel gas terug op vraag van het team. Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff heeft tegenover 'Sky Sports' uitleg gegeven over de reden van die teamorders.


“Eerst en vooral hadden we niet de snelste wagen hier en we hadden progressie nodig voor de komende races, wat erg belangrijk is,” vertelde Toto Wolff tegenover ‘Sky Sports’.

“Het was toen nog steeds aan het regenen en het gevecht was zo intens. Er was enorm veel dat we konden verliezen, zeker gezien de pech die we de voorbije races kenden, en we wensten alles rustig te houden tijdens die fase in de wedstrijd.”

Toto Wolff gaf vervolgens ruiterlijk toe dat Mercedes tijdens de GP van Duitsland enorm veel geluk kende, daar waar het de voorbije races aan geluk ontbrak.

“Al de pech die we de voorbije races kenden, het werd goedgemaakt door het ongelooflijk geluk dat we hier hadden. Dat maakt me enorm blij.”

Valtteri Bottas moest op verzoek van het team van het gaspedaal gaan en stoppen met zijn aanvalspoging op Hamilton. De Fin, die de voorbije dagen zijn contract verlengd zag, kon zich daar enigszins in vinden.

“We hadden een beetje een gevecht tijdens de eerste ronde na de safety car. Ik geraakte niet voorbij hem en vervolgens vertelden ze mij dat ze de risico’s wensten te minimaliseren,” aldus Bottas.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonValtteri BottasMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië