Mercedes maakt opvallend conservatieve bandenkeuze voor Canada

29 mei 2018 — Pirelli heeft de bandenkeuzes van de teams en rijders bekendgemaakt voor de GP van Canada. Daarbij één opvallende keuze, namelijk die van het Mercedes F1 team.

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Mercedes is geen fan van de hypersoft, dat is de conclusie die we mogelijk moeten trekken nadat Pirelli de bandenkeuzes voor de GP van Canada bekendmaakte. Een andere mogelijkheid is dat Mercedes gewoonweg meer problemen ondervindt op de hypersoft dan de overige teams.

Bij de bandenkeuzes voor de GP van Canada zien we vooral de keuze hypersoft veelvuldig terugkomen. Al de teams, op Mercedes na, selecteerden telkens zeven of acht setjes van de hypersoft.

Mercedes? Dat koos amper vijf setjes van de hypersoft voor Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Een opvallend conservatieve bandenkeuze dus bij de regerende wereldkampioen.

Het wordt nu afwachten of de verschillende bandenkeuze ook voor strategische verschillen zal zorgen tijdens het raceweekend. Het Circuit Gilles Villeneuve is gekend voor erg lange rechte stukken en daarop is een sterke motor van belang. Door de verschillende bandenkeuze kunnen echter ook de banden van Pirelli een belangrijke invloed hebben op het raceverloop.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België