logo
 

Mercedes maakt zich klaar voor een hardere strijd

21 februari 2015 — Mercedes is volgens de meeste insiders ook komend seizoen het te kloppen team, maar bij Mercedes verwachten ze alvast wel een hardere strijd dan in 2014, dat lijkt ook Lewis Hamilton te beseffen.


Echt een juist beeld over de krachtverhoudingen heeft Hamilton niet, al hebben Ferrari en Red Bull volgens hem heel wat progressie geboekt. Daardoor mag Mercedes zich komend seizoen aan een hardere strijd verwachten dan vorig seizoen.

“Niets,” antwoord Hamilton op de vraag of hij iets geleerd heeft uit de tests van de andere team. Ook Hamilton vindt immers dat je je geen juist beeld kan vormen aan de hand van de prestaties die nu worden neergezet. “Ik heb niet echt naar de anderen gekeken. Pastor Maldonado was vandaag snel maar iedereen reed op andere banden en met een andere hoeveelheid brandstof.”

“Ferrari ziet er echter sterk uit, net als Red Bull. Maar ik weet niet waar wij ons bevinden ten opzichte van de anderen.”

“Iedere keer wanneer we een wintertest doen krijgen we dezelfde vraag. Het is echt moeilijk om te weten waar je je bevindt. Je gaat immers de baan op met veel brandstof, vervolgens nemen ze brandstof uit de wagen, waardoor je niet echt de tijd krijgt om de wagen zo te krijgen zoals je hem volledig graag hebt en zoals je het zou doen tijdens een raceweekend.”

Volgens Hamilton zullen volgende week echter de maskers enigszins wegvallen. Dan brengen bijna alle teams de laatste updates mee met het oog op de voorbereiding voor het eerste raceweekend in Melbourne.

“Ik denk dat iedereen zich volgende week een beter beeld zal kunnen vormen, wanneer iedereen de upgrades voor de eerste race meebrengt. Wanneer je vervolgens naar de eerste race afzakt wordt het zelfs nog compleet anders, aangezien de banden zich dan anders beginnen te gedragen. Het is zoals blind rijden dan. Dat is waarom ik van deze sport hou, je weet niet wat er op je af komt. Ik verwacht alvast een hardere strijd dan vorig jaar,” besluit de Brit.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België