Mercedes maakt zich zorgen over betrouwbaarheid nieuwe F1-motor

06 september 2019 — Bij het Mercedes F1 team zitten ze na de problemen met de nieuwe 'Phase 3-motor' op Spa-Francorchamps nog steeds met vraagtekens, zo geeft Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff toe.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Tijdens het raceweekend in België introduceerde Mercedes voor zowel haar eigen rijders alsook de rijders van klantenteams Racing Point en Williams de nieuwe verbeterde ‘Phase 3-motor’. Bedoeling was dat daarmee het seizoen afgewerkt kon worden.

Twee rijders kregen echter af te rekenen met problemen. Tijdens de tweede oefensessie op vrijdag waren er problemen met de krachtbron van Sergio Perez. Robert Kubica blies de Mercedes-motor van zijn Williams op tijdens de kwalificatie.

Perez en Kubica schakelden daardoor voor de rest van het raceweekend over op de ‘Phase 2-motoren’. Beide rijders zullen de ‘Phase 2-motor’ ook in Monza gebruiken. Ondanks de vele vraagtekens die er zijn over de nieuwe ‘Phase 3-motor’ zullen Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Lance Stroll en George Russell de nieuwe motor toch in Monza gebruiken.

“We hebben vijf dagen de tijd gehad om dingen te bekijken en we begrijpen het nu een beetje,” aldus Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff tegenover ‘GPUpdate’.

“We hebben een indicatie van wat er is gebeurd. Je kan enkele risico’s natuurlijk beperken, maar de analyse is nog niet helemaal af.”

Voorlopig weet Mercedes dan ook nog niet of het haar nieuwe motor in Monza zal moeten terugschroeven om de betrouwbaarheid te garanderen of niet. De eerste oefensessie in Monza moet duidelijkheid brengen.

“Dat is nog niet helemaal duidelijk. We zullen op vrijdag meer weten wanneer we ze zullen gebruiken.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België