Mercedes maakte zich ernstig zorgen over een betrouwbaarheidsprobleem

27 september 2015 — Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff liet na afloop van de GP van Japan weten dat de renstal zich ernstig zorgen maakte over een betrouwbaarheidsprobleem. Ook zou de slechte start van Rosberg te wijten geweest zijn aan een oververhitte power unit.


“De initiële start was goed voor beide wagen maar Nico had een klein probleem met een te warme power unit. Toen hij daar na enkele seconden last van had, beschikte hij niet over hetzelfde vermogen als Lewis,” aldus Toto Wolff, de motorsportbaas van Mercedes.“Dit is temperatuurgebonden. Er was een kleine terugval op het vlak van vermogen omwille van een temperatuurgebonden probleem. We weten niet of het door de rijder komt. Hij ondervond er van de eerste tot en met de tweede bocht hinder van.”

Toto Wolff gaf ook nog toe dat Hamilton het tijdens de race af en toe rustig aan deed omdat men zich zorgen maakte over de betrouwbaarheid.

“Lewis hield de kloof simpelweg onder controle. Voor ons was dat niet te zien want de wagens kwamen niet in beeld, maar we kenden een klein drama met de wagen en dat omwille van de temperatuur. Lewis maakte een flat-spot met zijn band en dat veroorzaakte heel wat vibraties.Toen we de band van de wagen namen zagen we een serieuze flat-spot, dus dat had erger kunnen aflopen. We hebben de power unit en het chassis serieus aangepast want we zagen serieuze betrouwbaarheidsproblemen, waarover we ons serieus zorgen maakten.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België