Mercedes: “Misschien gebruikt Ferrari meer vermogen van haar power unit”

30 maart 2019 — Andrew Shovlin, chief engineer bij Mercedes, denkt dat Ferrari meer vermogen gebruikt van haar power unit dan Mercedes.

Dit bericht bekijken op Instagram

#FP1 and #FP2 in the bag, tomorrow it’s #Quali day ✨_ #Seb5 #SF90 #essereFerrari #BahrainGP

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Ferrari heeft een goede eerste dag achter de rug in Bahrein, beide bolides waren na de oefensessies bovenaan de tabellen terug te vinden en de kloof met Mercedes is aanzienlijk te noemen. Lewis Hamilton volgde op zes tienden van een seconde van de snelste tijd van Vettel en zijn teamgenoot Valtteri Bottas moest nog een tiende extra toegeven.

Volgens Andrew Shovlin is het niet ondenkbaar dat Ferrari haar power unit op een hoger niveau heeft afgesteld dan dat bij Mercedes het geval is.

“Ferrari is sterk op de rechte stukken maar misschien vergen ze ook wel wat meer van hun power unit dan dat bij ons het geval is. We hebben nog wel wat dingen te bekijken vanavond om wat snelheid te winnen, zeker tijdens de lange stints waar we last hebben van een aanzienlijke bandenslijtage. Zelfs al is dat sowieso het geval op dit circuit.”

“Tijdens de eerste sessie hadden we wat problemen met de balans maar onze rijders waren tevreden over de auto tijdens de tweede sessie omdat de baan wat afgekoeld was. Het blijft moeilijk om in te schatten waar we ons juist bevinden.”

“Het ziet er naar uit dat we niet het voordeel hebben zoals dat in Melbourne het geval was en Ferrari heeft ook vooruitgang geboekt. De auto is goed afgesteld voor een snelle ronde en voor de bochtensnelheid in vergelijking met onze concurrenten.”

Lewis Hamilton schuift de favorietenrol door naar Ferrari, ook al weet hij dat Mercedes het ritme gewoonlijk verhoogt vanaf de kwalificatie.

“De Ferrari’s zijn erg snel en dit is een hele andere situatie dan Melbourne. We hebben een paar problemen op te lossen maar tijdens de tweede sessie hebben we al wat vooruitgang geboekt. Ferrari lijkt nu sterker maar de verschillen moeten nog wat kleiner worden tegen de kwalificaties.”

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België