logo
 

Mercedes-motorsportbaas: “Ocon krijgt een unieke kans bij Manor”

10 augustus 2016 — Mercedes-motorsportbaas is erg blij dat Esteban Ocon tijdens de GP van België zijn racedebuut in de Formule 1 mag maken.


Ocon zal bij Manor Rio Haryanto vervangen nadat de Indonesiër zijn contractuele verplichtingen voor de tweede seizoenshelft niet kon vervullen. Met Esteban Ocon komt er zo een tweede rijder uit het talentenprogramma van Mercedes in actie. Ocon zal bovendien bij Manor de teamgenoot van Pascal Wehrlein vormen, die eveneens tot talentenprogramma van Mercedes behoort.

“We zijn zeer tevreden dat deze kans zich aandient voor Esteban, dat Manor opnieuw vertrouwen heeft om een veelbelovend jong talent een kans te geven. De goede samenwerking tussen Mercedes-Benz en Renault heeft er mee voor gezorgd dat hij deze kans krijgt,” aldus Toto Wolff, de motorsportbaas van Mercedes.

Volgens Toto Wolff is Manor Racing voor een jonge piloot het ideale team om een eerste keer kennis te maken met de Formule 1.

“We hebben dit seizoen reeds gezien dat de wagen van Manor Racing in staat is om onder de juiste omstandigheden punten te behalen. Manor is voor een jonge rijder de juiste omgeving om zijn eerste ervaring in de F1 op te doen: het is een professioneel klein team dat zich in een positieve opwaartse trend bevindt en waar de rijder echt het verschil kan maken.”

“Esteban heeft het tijdens de F1-test in Silverstone uitstekend gedaan in de wagen van Mercedes. We zijn dan ook verheugd en opgewonden dat hij zijn eerste stappen in een race-omgeving in de F1 kan opdoen,” besluit Toto Wolff.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Esteban OconManorMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië