Mercedes-motorsportbaas: “Onze dominantie is slecht”

29 december 2015 — Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff heeft in een interview gezegd dat de dominantie van Mercedes slecht is voor de Formule 1.


Mercedes domineerde zowel het seizoen 2014 als het seizoen 2015. Telkens was het Lewis Hamilton die met de wereldtitel aan de haal ging terwijl Nico Rosberg vice-kampioen werd. Bovendien behaalde de renstal het grootste deel van de overwinningen.

Volgens sommigen is de dominantie van Mercedes niet goed voor de Formule 1, en dat vindt nu ook Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff.

“Onze dominantie is slecht voor de Formule 1,” zei Toto Wolff tegenover ‘The Mail on Sunday’. “Ze maakt de races saai. Het resultaat wordt voorspelbaar. De sport heeft nood aan verschillende winnaars met af en toe een gek resultaat. De underdog moet af en toe eens winnen. Het moment waarop je dominant wordt is ook het moment waarop je merknaam eronder begint te lijden. Je wordt de donkere kracht.”

Toto Wolff maakt de vergelijking met Red Bull.

“Het is zelfs Red Bull overkomen. Ze kwamen in de Formule 1 en ze waren de Jedis. Ze sprongen in een zwembad toen David Coulthard derde werd in Monaco. Ze hadden de Formula Unas, de meisjes in de paddock. Ze hadden de Red Bulletin. Ze waren controversieel. Ze hadden een fantastische merknaam.”

“Na het behalen van vier wereldtitels op rijd werden ze een onsympathieke merknaam. Niemand wil dat worden,” besluit Toto Wolff.

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België