logo
 

Mercedes-motorsportbaas: “Titelstrijd zal tot de laatste race duren”

27 juli 2016 — Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff zal de titelstrijd tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg pas tijdens de laatste race van het seizoen beslist worden.


Na de GP van Hongarije staat Lewis Hamilton zes punten voor op teamgenoot Nico Rosberg, een groot verschil met enkele races geleden, toen Hamilton nog tegen een achterstand van 43 punten op Rosberg aankeek.

Het momentum zat Nico Rosberg duidelijk mee tijdens het begin van het seizoen. De Duitser won de eerste vier races van het seizoen maar het momentum keerde. Hamilton won immers vijf van de voorbije zes races, enkel in Azerbeidzjan won Nico Rosberg de GP van Europa.

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff zal het momentum tijdens de rest van het F1-seizoen echter geregeld verspringen tussen Hamilton en Rosberg, waardoor de titelstrijd volgens Wolff tot het einde van het seizoen zal blijven duren.

“Volgens mij zal Nico geen problemen ondervinden om terug te vechten. Hij behaalde tijdens het begin van het seizoen zoveel meer punten dan Lewis, het gaat de twee richtingen uit. Het is belangrijk om te finishen en fouten te vermijden. Een opgave kan je de titel kosten. Volgens mij zal de titelstrijd tot de allerlaatste race duren,” aldus de motorsportbaas van Mercedes.

De voorbije twee seizoenen waren het telkens Hamilton en Rosberg die onderling in hun Mercedes om de wereldtitel streden, met twee keer Hamilton die de wereldtitel veroverde.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België