Mercedes-motorsportbaas verkoopt zijn laatste Williams-aandelen

10 maart 2016 — Toto Wolff, momenteel motorsportbaas bij Mercedes, heeft zijn laatste participatie aandelen in Williams verkocht.


Toto Wolff stapte in 2009 als investeerder in bij Williams Grand Prix Holdings. Voor Toto Wolff was het destijds een puur zakelijke investering maar geleidelijk aan raakte hij actiever betrokken bij de F1-activiteiten van Williams.

Wolff maakte in 2013 de overstap naar Mercedes Grand Prix, waarna hij besloot zijn aandelen in Williams van de hand te doen. Toto Wolff wenste echter niet aan eender wie te verkopen.

Uiteindelijk vond hij in de Amerikaan Brad Hollinger een geschikte investeerder, iemand die volgens Toto Wolff de juiste motieven heeft en het op de langere termijn goed voor heeft met Williams.

De voorbije twee jaren verkocht Toto Wolff telkens vijf procent van de aandelen in Williams aan Brad Hollinger. Nu volgde dus het laatste pakket aandelen dat de Mercedes-motorsportbaas aanhield in Williams.

“Ik ben verrast hoe emotioneel ik op deze dag ben, de dag waarop ik mijn laatste zakelijke banden met Sir Frank Williams en het Williams-team verbreek,” aldus Toto Wolff. “Ik wens hem en Williams het allerbeste voor de toekomst.”

Profiteer van grote kortingen tijdens Black Friday !!!

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België