logo
 

Mercedes-motorsportbaas: “We deden het bijna in onze broek”

19 september 2016 — Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff heeft toegegeven dat het team er niet gerust in was toen Daniel Ricciardo tijdens de slotronden van de GP van Singapore seconden per ronde naderde op Nico Rosberg.


Nico Rosberg reed het merendeel van de race redelijk comfortabel aan de leiding maar ongeveer vijftien ronden voor het einde van de race besloten Raikkonen, Hamilton en Ricciardo nog een pitstop te maken. Alledrie kwamen ze op nieuwe en dus snellere banden te staan. Grote vraag was echter wat Nico Rosberg zou doen.

Uiteindelijk werd beslist om Rosberg op de baan te houden, waardoor de Duitser op zijn oud setje banden met een voorsprong van 25 seconden richting de finish zou rijden. Ricciardo naderde echter bijzonder snel. De Australiër was per ronde tussen de twee en drie seconden sneller dan Rosberg.

Uiteindelijk kwam Ricciardo in de laatste ronde vlak achter Rosberg te zitten, die zelfs nog wagens moest dubbelen. Aan de finish strandde Ricciardo op amper vier tienden van Rosberg, die dus toch mocht zegevieren.

“Ja, we deden het bijna in onze broek,” zei Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff tegenover Sky Sports F1. “Het was zo ‘close’, zo hoort het te zijn in de Formule 1. Vier snelle wagens, verschillende strategieën. Ik moet echt ook mijn hoed afnemen voor Red Bull. Ze hadden tegen het einde van de race een geweldige strategie.”

“Wij konden niet meer binnenkomen want dan zouden we de leiding in de race verloren hebben. Ricciardo had een geweldige snelheid, het was echt opwindend tegen het einde van de race.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Daniel RicciardoNico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België