Mercedes neemt ‘dreiging’ van Ferrari serieus

20 juni 2015 — Volgens Mercedes vormt Ferrari wel degelijk een bedreiging op de Red Bull Ring.


Mercedes was aan het einde van de oefensessies op vrijdag niet bovenaan de uitslag terug te vinden. Sebastian Vettel was in zijn Ferrari elf duizendsten van een seconde sneller dan Nico Rosberg in zijn Mercedes. Lewis Hamilton kon dan weer geen foutloze ronde neerzetten op de snelste van beide bandencompounds. Bij Mercedes zijn ze er zich dan ook van bewust dat Ferrari ook wel eens tijdens de rest van het raceweekend een bedreiging kan gaan vormen.

“We nemen het altijd serieus,” zei Lewis Hamilton na afloop van de oefensessies. “Het team is er waarschijnlijk meer op gefocust dan ik.”

“We hebben de wagen ongetwijfeld tussen de eerste en tweede oefensessie verbeterd. Het had vooral met de banden te maken, er was niet veel grip.”

Volgens Hamilton wordt het vooral interessant om te zien hoe de wagens tijdens de race zullen presteren. De Brit voelde zich alvast comfortabel tijdens de langere runs die hij reed tijdens de oefensessies.

“Het was goed en redelijk consistent. Het team wenste dat ik een bepaalde tijd zou kunnen rijden en ik had er alle vertrouwen in. Het zal interessant worden om te weten met hoeveel brandstof iedereen reed tijdens die ronden.”

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image