Mercedes neemt genoegen met kwalificaties

23 oktober 2010 — Mercedes kan tevreden zijn met de prestaties tijdens de kwalificaties. Nico Rosberg kon de vijfde tijd neerzetten en Michael Schumacher kwalificeerde zich als negende. De zevenvoudig wereldkampioen kan nog bestraft worden voor het blokkeren van Rubens Barrichello in Q2.

“Ik ben zeer tevreden met een vijfde startplaats, het was het beste wat ik kon behalen vandaag.” verklaart Rosberg. “Het is fijn om voor een Ferrari, een McLaren en Robert (Kubica) te staan. Robert komt tegenwoordig erg bij ons in de buurt.”

“We hebben een goede startplaats voor morgen. De strategie zal heel belangrijk zijn. De banden hebben namelijk veel last van graining. Het circuit ligt ons wel en met de nodige dosis geluk slepen we een goed resultaat uit de brand.”

Het staat nu 14-3 voor Rosberg in de kwalificatieduels. De zevenvoudig wereldkampioen kreeg het weer aan de stok met eeuwige rivaal Rubens Barrichello. De Duitser hoopt ook op een goed resultaat vanaf een negende plaats (als hij geen straf krijgt).

“Het was een hectische kwalificaties.” aldus Schumacher. “We moesten de wagen afstellen op de wisselende condities. Ik ben tevreden met een negende plaats. Het team heeft goed gepresteerd door beide wagens in Q3 te krijgen. Gelukkig starten we aan de schone kant.”

“We hebben voor een set-up gekozen voor de race. Ik zie het optimistisch. We kunnen hier dus heel wat punten oprapen. Ik kijk uit naar de eerste grote prijs van Korea.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België