Mercedes neemt met haar motor een risico tijdens de race

09 juni 2019 — Bij Mercedes hebben ze besloten om de nieuwe motorspecificatie op vol vermogen te laten draaien tijdens de race in Canada, dit ondanks de problemen die er bij thuisrijder Lance Stroll waren.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Mercedes besloot om tijdens het raceweekend in Canada haar nieuwe verbeterde motorspecificatie in te zetten. De spec 2-motor gaf op zaterdag tijdens de laatste oefensessie al meteen problemen bij Lance Stroll.

De vlammen schoten achteraan uit de Racing Point F1-bolide en het was dan ook maar de vraag of Mercedes eventueel zou besluiten om tijdens de race het vermogen van de motor terug te schroeven.

Mercedes heeft nog niet laten weten wat de oorzaak van het probleem bij Stroll was maar Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff heeft wel laten verstaan dat de motoren tijdens de race op vol vermogen zullen draaien.

“Het kwam als een verrassing voor ons,” aldus Toto Wolff tegenover ‘Racefans.net’. “We hebben die motoren op de dyno getest en we we geloven nog steeds in wat we op de dyno gezien hebben.”

“Je kan ze niet terugschroeven of anders laten draaien omwille van een probleem. Dat is erg moeilijk om te beoordelen, om op een bepaalde manier de motor anders te laten functioneren.”

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België