Mercedes: “Nico Rosberg moest bijna opgeven”

20 maart 2016 — Nico Rosberg mocht vandaag zegevieren in Melbourne, al scheelde het volgens Mercedes niet veel of de Duitser had moeten opgeven.


Nico Rosberg kende net als Hamilton geen al te beste start. De Duitser kon zich in tegenstelling tot Hamilton wel enigszins handhaven en reed na de start op de derde plaats, achter beide Ferrari’s.

Rosberg maakte echter handig gebruik van de onderbreking van de race om na de hervatting de race op de medium band af te werken en te zegevieren. Winst of verlies liggen echter dicht bij elkaar.

Mercedes liet na afloop van de GP van Australië immers weten dat het vreesde dat Rosberg door remproblemen zou moeten opgeven.

“We hadden een probleem op Nico zijn wagen met de temperatuur van de remmen die maar de hoogte in bleef gaan. Op een bepaald moment dachten we eraan om Nico te laten opgeven. Dat was ongeveer twee derde ver in de race,” aldus Toto Wolff. “Vervolgens stabiliseerde het op de maximale waarde en kroop de temperatuur zeer langzaam naar omlaag. Het was erg moeilijk voor het team.”

Vervolgens kregen ze bij Mercedes ook nog af te rekenen met een probleem op de linker achterband.

“Zo’n vijftien ronden van het einde van de race toonden onze berekeningen aan dat de band het niet zou uithouden. Zo’n vijf ronden voor het einde van de race zouden de prestaties plots enorm naar omlaag kunnen gaan. De temperatuur bleef maar naar omlaag gaan en zo’n vijf ronden voor het einde zei onze analist van de banden dat dit het was. Je kon hen niet opnieuw laten stoppen of trager laten rijden want dan zou de temperatuur van de banden nog verder naar omlaag gaan.”

Uiteindelijk slaagde Mercedes er toch opnieuw in om een dubbeloverwinning te boeken, de ideale manier om het nieuwe seizoen te starten.

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

 Sint 2020 Sint 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België