“Mercedes niet zo betrouwbaar als gedacht”

15 oktober 2015 — Nico Rosberg moest tijdens de GP van Rusland opgeven door een probleem met zijn gaspedaal. Het is het zoveelste probleem de voorbije raceweekends.


Volgens Nico Rosberg moet Mercedes werk maken van een betere betrouwbaarheid. Dat Nico Rosberg dit nu zegt is ondanks zijn opgave opvallend te noemen.

Meestal hebben teams heel wat betrouwbaarheidsproblemen bij het begin van het seizoen maar bij Mercedes lijkt het omgekeerde te gebeuren. Naarmate het seizoen vordert duiken er steeds meer problemen bij Mercedes op.

“Het is erg vreemd,” aldus Rosberg. “Net wanneer we zo’n goede betrouwbaarheid hadden duiken er plots enkele problemen op. Het is verrassend en is slechter geworden naarmate het seizoen vordert. De voorbije maanden kenden we verschillende problemen en opgaves. We moeten dan ook bekijken hoe we dit kunnen verbeteren want het ziet er naar uit dat we niet zo’n grote stappen vooruit hebben gezet als verwacht.”

Vooral Nico Rosberg is daar nu het slachtoffer van. Door zijn opgave is teamgenoot Lewis Hamilton zo goed als zeker van de titel.

“We moeten nu realistisch zijn. Het puntenverschil is erg groot. Het verandert niets aan hoe ik de dingen aanpak, ik zal maximaal blijven pushen. Het blijft echter wel teleurstellend aangezien het er naar uitzag dat ik de puntenkloof ging verkleinen. In ieder geval, ook de volgende race wil ik winnen,” besluit Rosberg.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België