Mercedes: “Nieuwe motor toont bemoedigende resultaten”

25 augustus 2018 — Mercedes blikt na de eerste twee oefensessies tevreden terug. Volgens de renstal zijn de resultaten die de nieuwe Mercedes-krachtbron laat zien bemoedigend.

“Het is erg close tussen ons en Ferrari, het lijkt alsof we allebei op ongeveer hetzelfde tempo updates naar de circuits brengen,” zei Hamilton gisteren na afloop van de tweede oefensessie. “Voor de middelste sector wil je de nodige downforce maar je wil minder downforce in de andere sectoren om daar meer snelheid te halen op de lange rechte stukken. Het is een uitdaging om de juiste balans te vinden en gelukkig heb ik een geweldig team dat daaraan werkt.”

Ook technisch directeur James Allison is tevreden over de nieuwe verbeterde krachtbron. Allison benadrukt echter ook dat het team nog heel wat werk te doen heeft, zeker wat betreft racesimulaties over langere runs.

“Beide rijders zagen er tijdens beide sessies op een bepaald moment snel uit en de nieuwe motoren waren betrouwbaar en toonde een veelbelovende performance,” aldus Allison.

“Op het vlak van de lange runs hebben we nog werk te doen aangezien die bij beide rijders niet vlot zijn verlopen. Dat viel deels toe te schrijven aan verkeer maar ook aan flat-spots die veroorzaakt werden. Het zorgde ervoor dat we niet in een goed ritme geraakten waarbij we een goed gevoel kregen.”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België