Mercedes nog niet klaar met onderzoek naar brand Lewis Hamilton

30 juli 2014 — Het Mercedes F1 team heeft laten weten dat het nog steeds het incident onderzoekt waarbij Lewis Hamilton zijn wagen in brand is gevlogen tijdens de kwalificatie voor de GP van Hongarije.

Tijdens Q1 vloog plots de achterkant van Hamilton zijn F1-bolide in brand. Er zat voor Hamilton niets anders op dan zijn wagen aan de kant te parkeren. Hamilton zijn wagen liep ernstige schade op, waardoor Mercedes de Brit een nieuw chassis moest geven voor de race.

Ondertussen is Mercedes een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand. Dat onderzoek is trouwens nog volop bezig, zo laat Toto Wolff weten. Kort na de brand werd reeds duidelijk dat een brandstoflek aan de oorsprong van de brand lag, maar het is niet duidelijk wat het lek heeft veroorzaakt.

“We hebben alle onderdelen van Hamilton zijn bolide terug naar de fabriek gestuurd, waar een verdere analyse zal gebeuren. De wagen was aan het lekken aan een slang, die had het door materiaalmoeheid begeven. We weten nog niet wat de juiste oorzaak van die materiaalmoeheid is. We zijn dan ook uitgebreide controles aan het doen en nemen maatregelen om ervoor te zorgen dat dit niet opnieuw zal gebeuren,” aldus Toto Wolff.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België